AcasăMoldovaPremierul Republicii Moldova s-a declarat împotriva negocierilor directe cu liderul Transnistriei

Premierul Republicii Moldova s-a declarat împotriva negocierilor directe cu liderul Transnistriei

-

Partea transnistreană nu foloseşte formatele existente pentru negocieri, a remarcat Natalia Gavriliţă. Premierul a mai spus că nu crede în sinceritatea scrisorilor trimise de liderii Transnistriei.

Natalia Gavriliţă, prim-ministrul Moldovei, s-a arătat sceptică în ceea ce priveşte propunerea liderului nerecunoscutei Transnistrii, Vadim Krasnoselsky, de a discuta despre o soluţionare cuprinzătoare a conflictului dintre cele două maluri ale Nistrului în cadrul unei întâlniri personale cu preşedintele republicii, Maia. Sandu. Comentând această iniţiativă într-un interviu acordat joi la postul de televiziune Moldova 1, ea şi-a propus să se discute aceste probleme la nivel interministerial.
„Regretăm că partea transnistreană nu foloseşte formatele existente pentru negocieri, dar a decis să vină direct cu aceste scrisori”, a spus Gavriliţa, menţionând că aceste probleme sunt tratate de Biroul Reintegrare al Guvernului Republicii Moldova, precum şi de grupuri de lucru interministeriale mixte.

Citeste mai mult: adev.ro/r4yljl

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

„Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...