AcasăLifestyleBusinessÎn Transnistria au loc, duminică, așa-zise alegeri prezidențiale

În Transnistria au loc, duminică, așa-zise alegeri prezidențiale

-

În regiunea separatistă pro-rusă Transnistria, din estul Republicii Moldova, au loc, duminică, 12 decembrie, alegeri prezidențiale. Actualul lider secesionist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, e, spune presa, sigur de victorie, fiindcă e concurat doar de un antreprenor cvasianonim din satul Hârtop, raionul Grigoriopol, Serghei Pânzari. „Sunt niște alegeri fără alegere” – constată analiștii politici din Republica Moldova, citați de Radio Chișinău. Puterea de la Tiraspol, aflată sub controlul holdingului Sheriff, calcă în picioare democrația – declară și activiști civici din regiunea transnistreană.

Autoritățile constituționale de la Chișinău au calificat ca fiind ilegale pretinsele ”alegeri prezidențiale din regiunea transnistreană”. La un an de la alegerea sa în funcția de președinte al Republicii Moldova, pro-occidentala Maia Sandu a repetat că nu vrea să se întâlnească nici în viitor cu Krasnoselski. La începutul mandatului său, Maia Sandu a spus că nu are de ce se întâlni cu liderul separatist și că în reglementarea dosarului transnistrean va pune accent pe eliminarea schemelor de corupție și pe retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului.

mai mult la   /www.veridica.ro/

Lasă un răspuns

Must Read

„De la Diavolul în istorie la Sfânta Rusie” – Stanomir face...

„Rusia este cel din urma imperiu colonial. Hoardele care au năvălit din Ucraina se recrutează din acele zone subdezvoltate ale imperiului rus. Armatele occidentate...